Tarta cu frisca si ciocolata
Printeaza
Tarta cu frisca si ciocolata din: unt, faina, zahar, apa, sare, frisca, sare, ciocolata de menaj, cacao, oua, piper.
Pentru aluat:
- 100 g unt
- 1 pahar cu făină
- 2 linguri cu zahăr
- 2 linguri cu apă rece
- 1 praf de sare
Pentru crema:
- 500 ml frişcă lichidă
- 300 g ciocolată de menaj
- 2-3 linguri cu cacao
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă rasă cu piper
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat până obţii o compoziţie omogenă, apoi întinde o foaie. Unge cu unt tava de copt, pudrează cu făină şi aşază foaia de aluat.
Dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute.
Pentru cremă, pune la baie de aburi cicocolata de menaj ruptă în bucăţi împreună cu frişca lichidă.
Amestecă bine până când ciocolata s-a topit şi ai obţinut o compoziţie omogenă. Ia de pe foc, adaugă gălbenuşurile, piperul şi amestecă până se încorporează. Răstoarnă crema peste aluatul răcit, întinde uniform şi mai dă la cuptor zece minute.
Scoate tarta din cuptor. Când s-a răcit, pudrează cu cacao şi rade ciocolată amăruie.
Pofta buna!