Tartă cu fructe clasică
PrinteazaO reteta de tarta cu fructe clasica din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, lapte integral, zahar vanilat, zahar si fructe.
- 250 g faină albă
- 125 g zahăr
- 135 g unt
- 1 ou
- 1 gălbenuş
- 1 lămâie
Pentru cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 500 ml lapte integral
- 1 plic zahăr vanilat
- 120 g zahăr
- 50 g faină albă
pentru umplutură:
- diverse fructe, după gust
Mod de preparare:
Taie untul bucăţi şi lasă-1 să se înmoaie la temperatura camerei. Toarnă 250 g de faină în formă de fântână şi pune în mijloc 125 g de zahăr, 1 ou, 1 gălbenuş, bucăţile de unt, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare.
Amestecă rapid cu vârful degetelor, apoi cu palmele, încercând să omogenizezi aluatul cât mai rapid posibil. Acoperă cu folie alimentară şi pune-1 în frigider.
Pune laptele la fiert într-o crăticioară. într-un castron, bate 4 gălbenuşuri cu 120 g de zahăr şi cu zahărul vanilat. Adaugă 50 g de faină şi toarnă laptele călduţ în fir subţire, bătând cu telul. Răstoarnă totul într-o cratiţă şi pune-o pe foc mic, amestecând până când se îngroaşă. Las-o să se răcească.
Intinde aluatul cu sucitorul şi îmbracă o formă rotundă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu faină. Taie cu un cuţit aluatul care depăşeşte marginea formei şi înţeapă-1 pe fund cu o furculiţă. Dă blatul la cuptor pentru 25 de minute, la 180° C, apoi lasă-1 să se răcească.
Umple baza de aluat cu cremă (foto 2) şi aranjează deasupra fructele tăiate, după preferinţă. Pune tarta în frigider până în momentul servirii. Se folosesc fructe care nu îşi schimbă culoarea când sunt tăiate, acoperite cu gelatină.
Tartă cu fructe clasică
Pofta bună!