Tarta cu fructe de padure si gem de capsuni
PrinteazaTarta cu fructe de padure si gem de capsuni din: oua, zahar, faina, sare, gem de căpsuni, fructe de pădure, gelatină roşie pentru prăjituri, apa.
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 1 praf de sare
- 450 g gem de căpsuni
- 400 g fructe de pădure
- 35 g gelatină roşie pentru prăjituri
- 350 ml apă
Mod de preparare:
Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Adaugi gălbenuşurile rând pe rând şi încorporezi uşor făina. Torni compoziţia într-o formă de tartă unsă şi tapetată şi coci la foc potrivit 20-30 de minute.
Răstorni tarta pe un platou şi o laşi să se răcorească.
Ungi prăjitura cu gemul de căpşuni şi presari fructele spălate, curăţate şi scurse bine. Pui gelatina la înmuiat 20 de minute în apa rece, apoi o topeşti. Laşi să se răcorească puţin şi o torni peste fructe. Laşi prăjitura la frigider 2-3 ore.
Tarta cu fructe de padure si gem de capsuni
Pofta buna!