Tartă cu fructe si coniac
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: margarina, zahar, faina, oua, rom, praf de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, fructe.
- 225 g margarină sau unt
- 225 g zahăr
- 240 g făină
- 5 ouă
- 2-3 linguri rom sau coniac
- 1 plic praf de copt
- coajă de lămâie sau portocală
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- un praf de sare
- 300-400 g fructe (caise, piersici, prune, căpşuni etc.)
Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul, adaugi pe rând gălbenuşurile, la fel şi făina amestecată cu praful de copt, romul, zahărul vanilat şi coaja de citrice. Albuşurile bătute spumă cu sarea le adaugi în compoziţia anterioară, amestecând uşor, pe verticală.
Intr-o tavă de 20/30 cm unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt, pui compoziţia şi o nivelezi uşor, apoi aşezi fructele tăiate în două, fără sâmburi. în fiecara fruct pui o linguriţă de zahăr şi 7-8 picături de rom.
Fructele le aşezi unele lângă altele. Dai tava la cuptor, timp de 5 minute la foc mare şi 30-35 de minute la foc moderat. Tai tarta când este rece.
Pofta buna!