Tartă cu fructe şi mascarpone

Printeaza

O reteta de tarta cu fructe si mascarpone din: lapte, faina, unt, zahar, migdale, galbenusuri, lamaie, drojdie, portocala, scortisoara, zmeura, afine, fragi, mascarpone, zahar pudra, nectarine, albusuri, zahar pudra, unt si menta.

Ingrediente:Tartă cu fructe şi mascarpone

  • 100 ml lapte
  • 180 g faină albă
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 50 g migdale
  • 3 gălbenuşuri 1 lămâie
  • 1 plic drojdie
  • 1 portocală
  • scorţişoară

pentru umplutură:

  • 200 g zmeură
  • 100 g afine
  • 100 g fragi
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahăr pudră
  • 25 g migdale
  • 4 nectarine
  • 2 albuşuri
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru decor:

  • 10 g zahăr pudră
  • 10 g unt
  • mentă

 

Mod de preparare:

Spală nectarinele, curăţă-le de coajă şi scoate-le sâmburii, apoi taie-le feliuţe subţiri în formă de semilună. Spală fructele de pădure.

Pune într-un castron faina, zahărul, migdalele toca­te, coaja rasă de lămâie, un praf de scorţişoară şi drojdia. Adaugă laptele, gălbenuşurile şi untul înmuiat la tempera­tura camerei şi amestecă bine toate ingredientele.

Adaugă zeama de la portocală şi amestecă bine până când obţii o compoziţie moale şi omogenă.

Incălzeşte cuptorul Ia 170° C. Unge o tavă rotundă cu puţin unt şi toarnă 2/3 din compoziţie. Aranjează deasupra feliuţele de nectarine, amestecă fructele de pădure şi răspândeşte-le pe toată suprafaţa, păstrând un sfert din el. Toarnă peste fructe restul compoziţiei şi presară migdalele tăiate feliuţe. Pune în cuptor şi coace tarta 40 de minute, la foc potrivit.

Amestecă mascarpone cu zahărul pudră şi cu cel va­nilat. Bate albuşurile spumă tare şi încorporează-le în com­poziţia de brânză, amestecând până la obţinerea unei creme dense.

Scoate tarta din cuptor, tai-o felii şi serveşte-o cu cre­mă mascarpone şi fructele de pădure rămase. Decorează cu zahăr pudră şi cu câteva frunzuliţe de mentă.

Tartă cu fructe şi mascarpone

Tartă cu fructe şi mascarpone

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tarta cu fructe si mascarpone

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.