Tartă cu fructe şi mascarpone
PrinteazaO reteta de tarta cu fructe si mascarpone din: lapte, faina, unt, zahar, migdale, galbenusuri, lamaie, drojdie, portocala, scortisoara, zmeura, afine, fragi, mascarpone, zahar pudra, nectarine, albusuri, zahar pudra, unt si menta.
- 100 ml lapte
- 180 g faină albă
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- 50 g migdale
- 3 gălbenuşuri 1 lămâie
- 1 plic drojdie
- 1 portocală
- scorţişoară
pentru umplutură:
- 200 g zmeură
- 100 g afine
- 100 g fragi
- 250 g mascarpone
- 30 g zahăr pudră
- 25 g migdale
- 4 nectarine
- 2 albuşuri
- 1 plic zahăr vanilat
pentru decor:
- 10 g zahăr pudră
- 10 g unt
- mentă
Mod de preparare:
Spală nectarinele, curăţă-le de coajă şi scoate-le sâmburii, apoi taie-le feliuţe subţiri în formă de semilună. Spală fructele de pădure.
Pune într-un castron faina, zahărul, migdalele tocate, coaja rasă de lămâie, un praf de scorţişoară şi drojdia. Adaugă laptele, gălbenuşurile şi untul înmuiat la temperatura camerei şi amestecă bine toate ingredientele.
Adaugă zeama de la portocală şi amestecă bine până când obţii o compoziţie moale şi omogenă.
Incălzeşte cuptorul Ia 170° C. Unge o tavă rotundă cu puţin unt şi toarnă 2/3 din compoziţie. Aranjează deasupra feliuţele de nectarine, amestecă fructele de pădure şi răspândeşte-le pe toată suprafaţa, păstrând un sfert din el. Toarnă peste fructe restul compoziţiei şi presară migdalele tăiate feliuţe. Pune în cuptor şi coace tarta 40 de minute, la foc potrivit.
Amestecă mascarpone cu zahărul pudră şi cu cel vanilat. Bate albuşurile spumă tare şi încorporează-le în compoziţia de brânză, amestecând până la obţinerea unei creme dense.
Scoate tarta din cuptor, tai-o felii şi serveşte-o cu cremă mascarpone şi fructele de pădure rămase. Decorează cu zahăr pudră şi cu câteva frunzuliţe de mentă.
Tartă cu fructe şi mascarpone
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu fructe si mascarpone