Tarta cu gem de prune
PrinteazaTartă cu gem de prune din: faina, unt, zahar, tos, oua, gem de prune, zahar vanilinat, scortisoara, sare, praf de copt, fructe, frisca, miez de nuca.
Poate te intereseaza si Tarta cu gem de capsuni
- 300 g făină
- 80 g unt
- 50 g zahăr tos
- două ouă
- un borcan de gem de prune
- zahăr vanilinat
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- sare
- o jumătate de pliculeţ cu praf de copt
- fructe de sezon
- frişcă
- miezuri de nucă
Mod de preparare:
Făina se cerne şi se toarnă într-un vas mai mare. Se pune în mijlocul ei untul rece dat prin râzătoare, ouăle bătute, zahărul tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat.
Se adaugă o jumătate de linguriţă de sare, praful de copt şi se frământă totul până când rezultă un aluat potrivit de moale, nelipi- cios. Se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se unge o formă cu unt, se aşază aluatul cu mâna şi se presează. Gemul se amestecă bine cu pudra de scorţişoară şi se pune peste aluat. Se mai adaugă făină la aluatul rămas, se frământă şi se formează fitile lungi.
Se aşază în formă de grătar peste gem, se introduce forma în cuptor şi se coace timp de 30-40 de minute la foc mediu. Se serveşte fierbinte sau rece, cu salată de fructe sau frişcă. In aluat sau în compoziţia de gem se mai pot adăuga miezuri de nucă sfărâmate.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tarta cu gem de prune
- tarta cu gem
A iesit buna tarta cu gem?