Tarta cu ghimbir si cocos
PrinteazaTarta cu ghimbir si cocos din: biscuiti cu ghimbir, unt, lime, lapte condensat, smantana de cocos, smantana, zahar pudra, fulgi de cocos.
- 230g de biscuiţi cu ghimbir
- 85g de unt, topit
- coaja rasă şi zeama de la 6 limes (circa 200ml)
- 1 conservă de 400g de lapte condensat
- 350ml smântână de cocos (sau lapte de cocos cu conţinut ridicat de grăsimi)
- 300ml de smântână pentru frişcă
- 2 linguri de zahăr pudră
- 1 mână fulgi de cocos prăjiţi sau nucă de cocos rasă şi prăjită
Mod de preparare:
Pune biscuiţii în robotul de bucătărie şi mărunţeşte-i până când au consistenţa unui pesmet fin. Adaugă untul şi reporneşte robotul pentru scurt timp, apoi transferă această compoziţie de blat într-un formă de tartă cu diametrul de 22cm. Cu dosul unei linguri, tasează pesmetul pe fundul şi pe lateralele tăvii, pentru a obţine un blat uniform şi compact. Asigură-te că nu există găuri în el, pentru că se va scurge umplutura. Dă blatul la frigider 10 minute.
Intr-o cratiţă mare, combină cu ajutorul unui tel coaja rasă şi zeama de lime, laptele condensat, smântână de cocos şi 100ml de smântână. Pune crema la foc mediu spre mare şi dă-o în clocot pe foc mic, las-o să fiarbă încet circa 4 minute, apoi toarn-o în forma de tartă – cel mai uşor este să transferi lichidul într-o carafă şi să-l torni peste blat când acesta e încă la frigider. Ţine tarta la frigider cel puţin 4 ore sau până când se stabilizează complet.
Când urmează s-o serveşti, bate restul de smântână şi zahărul pudră, pentru a face frişcă. Aşaz-o în centrul plăcintei şi întinde-o spre margini. Presară deasupra nuca de cocos prăjită şi serveşte tarta.
Tarta cu ghimbir si cocos
Pofta buna!