Tarta cu grapefruit
PrinteazaTarta cu grapefruit din: faina, unt, oua, sare, zahar, smantana, branza, gelatina, grapefruit.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 125 g unt rece
- 2 gălbenuşuri
- 1 praf sare
- 3 linguri zahăr pudră
- 2 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 200 g smântână
- 100 g zahăr
- 500 g brânză dulce
- 1 pliculeţ gelatină
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 2 grepfruturi roşii
- 1 pliculeţ tort-gelee incolor
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina amestecată, în prealabil, cu sarea şi cu zahărul, apoi adaugi untul tăiat cubuleţe, gălbenuşurile şi amesteci cu o furculiţă până când obţii un aluat sfărâmicios.
Torni apa, puţin câte puţin, până când obţii un aluat elastic. Faci o bilă din el, îl înfăşori în folie alimentară şi îl dai la rece 30 de minute.
Intinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini, îl înţepi, din loc în loc, cu dinţii furculiţei şi îl dai la cuptorul încins până când se coace.
Pentru cremă, mixezi brânza cu cele două tipuri de zahăr şi cu smântână. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet.
O combini cu crema şi o tomi peste tarta răcită, apoi o dai la frigider până când se întăreşte.
Cureţi grepfruturile de coajă şi de pieliţa albă şi aşezi feliuţele peste cremă, prepari tort-gelee conform indicaţiilor de pe ambalaj îl torni peste fructe şi dai din nou la rece până se întăreşte.
Pofta buna!