Tartă cu grâu, spanac si dovlecei

Printeaza

Tartă cu grâu, spanac si dovlecei din: faina, grau, dovlecei, spanac, ceapa, usturoi, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_grâu_spanac_si_dovlecei

  • 300 g faina
  • 250 g grau
  • 200 g dovlecei sau conopida, broccoli (congelate)
  • 200 g spanac sau alte verdeturi de sezon (leurda, urzici, stevie, macris)
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de rpeparare:

Alegeţi, spălaţi şi fierbeţi „al dente” grâul în apă sărată. Puneţi puţin ulei într-o tigaie şi căliţi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul curăţat, întreg. Adăugaţi dovleceii raşi pe răzătoarea mare şi verdeturile tocate mărunt. Ţineţi vasul pe foc potrivit, amestecând din când în când, până când dovleceii se înmoaie.

Luaţi vasul de pe foc, eliminaţi usturoiul, săraţi, piperaţi, adăugaţi grâul, ouăle bătute şi caşcavalul ras. Amestecaţi bine compoziţia. Din făină, 1 lingură ulei, puţină sare şi puţină apă faceţi un aluat mai tare, din care întindeţi 2 foi egale, mai mari puţin decât tava de copt.

Ungeţi tava cu ulei şi tapetaţi-o cu o foaie dealuat, puneţi peste ea umplutura şi peste aceasta aşezaţi a doua foaie. Răsuciţi marginile foilor pentru a nu ieşi umplutura la copt.Coaceti tarta la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte.

Tartă cu grâu, spanac si dovlecei

Tarta_cu_grâu_spanac_si_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.