Tarta cu inghetata de menta

Printeaza

Tarta cu inghetata de menta din: lapte, smantana, zahar, sare, galbenusuri, frunze de menta, fulgi de ciocolata, biscuiti de cacao, unt, sps de ciocolata.

Ingrediente pentru inghetata: Tarta_cu_inghetata_de_menta

  • 375 ml lapte
  • 500 ml smantana dulce
  • 100 g zahar + 1 lingura
  • sare
  • 4 galbenusuri
  • 150 g frunze de menta
  • 100 g fulgi de ciocolata

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g biscuiti de cacao
  • 125 g unt

Ingrediente pentru decor:

  • sos de ciocolata
  • frunze de menta

Mod de preparare:

Pregatesti inghetata, amesteci laptele cu zaharul si sarea, dupa care le pui sa fiarba la foc mic, amestecand, pana se dizolva zaharul. Adaugi frunzele de menta si le apesi cu o lingura de lemn, pana nu se mai ridica la suprafata laptelui, iei vasul de pe foc, acoperi cu un capac si lasi sa se odihneasca o ora.

Presezi frunzele de menta, ca sa iasa cat mai mult lichid, strecori laptele si-l incalzesti din nou, pana incepe sa fiarba. Bati galbenusurile cu o lingura cu zahar pana se albesc si torni incet laptele cald, amestecand continuu. Pui amestecul pe baie de aburi, fierbi pana se ingroasa, apoi amesteci cu smantana.

Torni crema intr-un vas rece si o lasi sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Acoperi si lasi la congelator peste noapte.

Pregatesti blatul, topesti untul la foc mic si-l amesteci cu biscuitii macinati fin. Imbraci cu compozitia de biscuiti o forma de tarta (inclusiv peretii formei). Dai forma la frigider pentru 2-3 ore.
Scoti inghetata de la frigider si o afanezi cu o furculita.

Adaugi fulgii de ciocolata si amesteci usor. O pui peste blatul de biscuiti si decorezi cu sos de ciocolata. Ornezi cu frunze de menta si servesti.

Tarta cu inghetata de menta

Tarta_cu_inghetata_de_menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.