Tarta cu inghetata de menta
PrinteazaTarta cu inghetata de menta din: lapte, smantana, zahar, sare, galbenusuri, frunze de menta, fulgi de ciocolata, biscuiti de cacao, unt, sps de ciocolata.
- 375 ml lapte
- 500 ml smantana dulce
- 100 g zahar + 1 lingura
- sare
- 4 galbenusuri
- 150 g frunze de menta
- 100 g fulgi de ciocolata
Ingrediente pentru blat:
- 300 g biscuiti de cacao
- 125 g unt
Ingrediente pentru decor:
- sos de ciocolata
- frunze de menta
Mod de preparare:
Pregatesti inghetata, amesteci laptele cu zaharul si sarea, dupa care le pui sa fiarba la foc mic, amestecand, pana se dizolva zaharul. Adaugi frunzele de menta si le apesi cu o lingura de lemn, pana nu se mai ridica la suprafata laptelui, iei vasul de pe foc, acoperi cu un capac si lasi sa se odihneasca o ora.
Presezi frunzele de menta, ca sa iasa cat mai mult lichid, strecori laptele si-l incalzesti din nou, pana incepe sa fiarba. Bati galbenusurile cu o lingura cu zahar pana se albesc si torni incet laptele cald, amestecand continuu. Pui amestecul pe baie de aburi, fierbi pana se ingroasa, apoi amesteci cu smantana.
Torni crema intr-un vas rece si o lasi sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Acoperi si lasi la congelator peste noapte.
Pregatesti blatul, topesti untul la foc mic si-l amesteci cu biscuitii macinati fin. Imbraci cu compozitia de biscuiti o forma de tarta (inclusiv peretii formei). Dai forma la frigider pentru 2-3 ore.
Scoti inghetata de la frigider si o afanezi cu o furculita.
Adaugi fulgii de ciocolata si amesteci usor. O pui peste blatul de biscuiti si decorezi cu sos de ciocolata. Ornezi cu frunze de menta si servesti.
Tarta cu inghetata de menta
Pofta buna!