Tarta cu kiwi

Printeaza

Tarta cu kiwi din: faina, praf de copt, zahar, oua, lapte, kiwi, amidon, esenta de vanilie.

Ingrediente:Tarta_cu_kiwi

Pentru blat:

  • 60 g făină integrală
  • 60 g făină tărâţe de ovăz
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g zahăr
  • 3 ouă

Pentru umplutură:

  • 300 ml lapte
  • 4 kiwi
  • 5 linguri amidon
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci făina integrală cu tărâţele şi cu zahărul. Baţi ouăle cu praful de copt şi le torni peste compoziţia de făină. Laşi 30 de minute aluatul obţinut, apoi îl întinzi într-o formă, unsă, şi o dai la cuptor 30 de minute.
Intre timp, prepari crema.

Pui 250 ml de lapte la fiert cu esenţa de vanilie şi cu zahărul. Separat, amesteci restul de lapte cu amidonul. Când laptele dă în clocot, torni compoziţia de amidon şi amesteci până se îngroaşă. Dai crema la rece 30 de minute.

Umpli tarta cu crema obţinută şi decorezi cu felii de kiwi tăiate rotund. Prăjitura e mai bună a doua zi.

Tarta cu kiwi

Tarta_cu_kiwi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.