Tarta cu kiwi
PrinteazaTarta cu kiwi din: faina, praf de copt, zahar, oua, lapte, kiwi, amidon, esenta de vanilie.
Pentru blat:
- 60 g făină integrală
- 60 g făină tărâţe de ovăz
- 1 plic praf de copt
- 50 g zahăr
- 3 ouă
Pentru umplutură:
- 300 ml lapte
- 4 kiwi
- 5 linguri amidon
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 100 g zahar
Mod de preparare:
Pentru blat, amesteci făina integrală cu tărâţele şi cu zahărul. Baţi ouăle cu praful de copt şi le torni peste compoziţia de făină. Laşi 30 de minute aluatul obţinut, apoi îl întinzi într-o formă, unsă, şi o dai la cuptor 30 de minute.
Intre timp, prepari crema.
Pui 250 ml de lapte la fiert cu esenţa de vanilie şi cu zahărul. Separat, amesteci restul de lapte cu amidonul. Când laptele dă în clocot, torni compoziţia de amidon şi amesteci până se îngroaşă. Dai crema la rece 30 de minute.
Umpli tarta cu crema obţinută şi decorezi cu felii de kiwi tăiate rotund. Prăjitura e mai bună a doua zi.
Tarta cu kiwi
Pofta buna!