Tartă cu lămâie si bezea

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu lamaie si bezea din: faina, zahar, sare, unt, boabe de fasole, lapte condensat, coaja de lamaie, suc de lamaie, albusuri si zahar pudra.

Ingrediente:Tartă cu lămâie si bezea

  • 150 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • sare
  • 80 g unt
  • boabe de fasole uscate pentru îngreunat
  • 400 ml lapte condensat îndulcit
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 250 ml suc de lămâie
  • 8 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahăr şi 1 praf de sare. Se adaugă untul rece tăiat cuburi şi se frământă rapid un aluat sfărâmicios. Se toarnă treptat 45 ml apă de la gheaţă şi se frămân­tă până se obţine un aluat omogen.

Pe planşeta tapetată cu făină se în­tinde o foaie de aluat rotundă (cca 0, 24 cm) şi se aşază într-o formă de tartă (0, 22 cm) unsă. Blatul se înţea­pă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se dă la congelator cca 15 min.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se aşază pe blat o bucată de hârtie de copt şi se acoperă cu boabe de fasole uscate. Se coace astfel blatul la cuptor 10-12 min. Se scoate din cuptor şi se îndepărtează boabele de fasole, cu tot cu hârtia de copt. Se dă blatul din nou la cup­tor 5 min., pentru a deveni crocant. Se scoate.

Se bate laptele conden­sat cu coajă şi suc de lămâie. Se adaugă 4 albuşuri, bătând în continuare. Crema obţinută se aşază pe blat.

Separat se mai bat 4 albu­şuri cu zahăr pudră şi se aşază peste cre­mă, sub formă de cupolă; se coace la cuptor cca 40 minute.

Tartă cu lămâie si bezea

Tartă cu lămâie si bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.