Tartă cu lămâie si bezea
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu lamaie si bezea din: faina, zahar, sare, unt, boabe de fasole, lapte condensat, coaja de lamaie, suc de lamaie, albusuri si zahar pudra.
- 150 g făină
- 2 linguri zahăr
- sare
- 80 g unt
- boabe de fasole uscate pentru îngreunat
- 400 ml lapte condensat îndulcit
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 250 ml suc de lămâie
- 8 albuşuri
- 200 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahăr şi 1 praf de sare. Se adaugă untul rece tăiat cuburi şi se frământă rapid un aluat sfărâmicios. Se toarnă treptat 45 ml apă de la gheaţă şi se frământă până se obţine un aluat omogen.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat rotundă (cca 0, 24 cm) şi se aşază într-o formă de tartă (0, 22 cm) unsă. Blatul se înţeapă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se dă la congelator cca 15 min.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se aşază pe blat o bucată de hârtie de copt şi se acoperă cu boabe de fasole uscate. Se coace astfel blatul la cuptor 10-12 min. Se scoate din cuptor şi se îndepărtează boabele de fasole, cu tot cu hârtia de copt. Se dă blatul din nou la cuptor 5 min., pentru a deveni crocant. Se scoate.
Se bate laptele condensat cu coajă şi suc de lămâie. Se adaugă 4 albuşuri, bătând în continuare. Crema obţinută se aşază pe blat.
Separat se mai bat 4 albuşuri cu zahăr pudră şi se aşază peste cremă, sub formă de cupolă; se coace la cuptor cca 40 minute.
Tartă cu lămâie si bezea
Pofta buna!