Tarta cu lamaie si migdale
PrinteazaTarta cu lamaie si migdale din: faina, unt, zahar, sare, oua, suc de lamaie, unt.
Pentru aluat:
- 200 g făina
- 120 g unt
- 1 ou
- 75 g zahăr pudră
- 25 g făină de migdale
- un praf sare
Pentru cremă:
- 3 oua
- 200 g zahar
- coaja de la doua lamai
- 145 ml suc de lamaie
- 270 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, se freacă puţin untul apoi se adaugă zahărul, făina de migdale, sarea, oul şi faina. Se amestecă şi se lasă aluatul la frigider pentru o oră.
Apoi se întinde, se transferă în forma de copt şi se coace 25 de minute, cu boabe de fasole deasupra, care se scot apoi şi se aruncă.
Pentru cremă, se amestecă ouăle, zahărul, coaja şi sucul de lămâie. Se pune amestecul la bain-marie si se fierbe 30 de minute până ce se obţine o cremă groasă.
Se lasă la răcit, se pune untul şi se amestecă 5 minute la mixer. Se lasă la frigider. Crema se toarnă în forma de tartă coaptă si se serveşte.
Tarta cu lamaie si migdale
Pofta buna!