Tartă cu lămaie si zahar pudra

Printeaza

Tartă cu lămaie si zahar pudra

Tartă cu lămaie si zahar pudra

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 125 g unt
  • 1 vârf de cuţit de sare

Pentru cremă:

  • 5-6 lămâi
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură unt
  • 60 g amidon
  • 3 gălbe­nuşuri

Pentru bezea:

  • 3 albuşuri
  • 120 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Frământaţi făina, untul, 2 linguri apă rece şi sarea. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l circa 30 de minute la rece. Incingeţi cuptorul la 225°C. întindeţi aluatul pe o suprafaţă presă­rată cu făină.

Aşezaţi aluatul într-o formă de plă­cintă (0, 26 cm). Formaţi o margine de 4 cm înăl­ţime, apoi înţepaţi-l. Aşezaţi peste el hârtie de copt şi câtteva boabe uscate de fasole sau ma­zăre. Coaceţi aluatul circa 20 de minute.

La final, îndepărtaţi hârtia şi boabele uscate. Spălaţi lămâile cu apă fierbinte, uscaţi-le, radeţi-le coa­ja, stoarceţi-le sucul şi măsuraţi 200 ml. Puneţi deoparte 1 lingură de suc pentru bezea. Fier­beţi 300 ml apă cu zahăr, unt, sucul şi coaja de lămâie.

Legaţi siropul rezultat cu amidon sau în­tăritor, încorporaţi treptat gălbenuşurile. întin­deţi crema peste blat şi lăsaţi totul circa 30 de minute la rece. Incingeţi cuptorul la 250 °C.

Bateţi albuşurile spumă, apoi adăugaţi sucul de lămâie şi zahărul pudră. întindeţi bezeaua peste prăjitură şi lăsaţi-o 5-10 minute la cuptor, apoi lăsaţi-o să se răcească şi serviţi-o.

Tartă cu lămâie

crop Tarta-cu-lamaie.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.