Tartă cu lămaie si zahar pudra
PrinteazaTartă cu lămaie si zahar pudra
Ingrediente:
Pentru aluat
- 200 g făină
- 125 g unt
- 1 vârf de cuţit de sare
Pentru cremă:
- 5-6 lămâi
- 150 g zahăr
- 1 lingură unt
- 60 g amidon
- 3 gălbenuşuri
Pentru bezea:
- 3 albuşuri
- 120 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Frământaţi făina, untul, 2 linguri apă rece şi sarea. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l circa 30 de minute la rece. Incingeţi cuptorul la 225°C. întindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină.
Aşezaţi aluatul într-o formă de plăcintă (0, 26 cm). Formaţi o margine de 4 cm înălţime, apoi înţepaţi-l. Aşezaţi peste el hârtie de copt şi câtteva boabe uscate de fasole sau mazăre. Coaceţi aluatul circa 20 de minute.
La final, îndepărtaţi hârtia şi boabele uscate. Spălaţi lămâile cu apă fierbinte, uscaţi-le, radeţi-le coaja, stoarceţi-le sucul şi măsuraţi 200 ml. Puneţi deoparte 1 lingură de suc pentru bezea. Fierbeţi 300 ml apă cu zahăr, unt, sucul şi coaja de lămâie.
Legaţi siropul rezultat cu amidon sau întăritor, încorporaţi treptat gălbenuşurile. întindeţi crema peste blat şi lăsaţi totul circa 30 de minute la rece. Incingeţi cuptorul la 250 °C.
Bateţi albuşurile spumă, apoi adăugaţi sucul de lămâie şi zahărul pudră. întindeţi bezeaua peste prăjitură şi lăsaţi-o 5-10 minute la cuptor, apoi lăsaţi-o să se răcească şi serviţi-o.
Tartă cu lămâie
Pofta buna!