Tarta cu legume si branza
PrinteazaTarta cu legume si branza din: faina, unt, sare, apa, praf de copt, rosii, dovlecel, boabe de porumb, ardei gras, smantana, telemea, patrunjel.
pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- o lingurita rasa sare
- 100 ml apa
- o lingurita rasa praf de copt
pentru garnitura:
- 2 rosii
- un dovlecel
- 3 linguri boabe de porumb
- un ardei gras
- 3 linguri smantana
- 150 g telemea
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina, sarea, praful de copt si apa. Se topeşte untul si apoi se toarnă peste făină, amestecând cu o lingură de lemn. După ce s-a format aluatul, se adună într-o bilă si se dă la rece, 30 de minute.
Intre timp, dovlecelul se taie cuburi mici, roşiile felii si se fărâmiţează brânza. Se întinde aluatul, se transferă în tavă, se pun legumele, se presară brânza fărâ-miţată, pătrunjelul şi se toarnă smântână. Se lasă 30 de minute la cuptor.
Tarta cu legume si branza
Pofta buna!