Tarta cu legume si oua
PrinteazaTarta cu legume si oua din: faina, unt, oua, lapte, broccoli, ardei, sare, seminte.
Blat:
- 210 g făină
- 100 g unt rece
- 2 ouă
- 1 lingură lapte
- sare de mare
Umplutură:
- câteva buchetele de broccoli
- 2 ouă de bibilică
- 1 morcov ardei gras roşu
- sare de mare
- seminţe de negrilică
Mod de preparare:
Se prepară blatul: se mixează untul rece tăiat bucăţi, ouăle, laptele, sarea de mare şi făina. Aluatul se înveleşte în folie alimentară şi se dă la frigider cel puţin 30 minute.
Se unge tava cu puţin unt şi se tapetează cu făină, apoi se întinde aluatul, care se înţeapă pe alocuri cu furculiţa pentru a nu se umfla la copt.
Se prepară umplutura: se bat ouăle cu sarea, apoi se adaugă legumele tăiate potrivit, se amestecă uşor. Se aşază în formă, apoi se presară seminţele de negrilică.
Se dă coace 35-40 minute cuptorul preîncălzit la 180°C.
Pofta buna!