Tarta cu legume si oua

Printeaza

Tarta cu legume si oua din: faina, unt, oua, lapte, broccoli, ardei, sare, seminte.

Ingrediente:Tarta cu legume si oua

Blat:

  • 210 g făină
  • 100 g unt rece
  • 2 ouă
  • 1 lingură lapte
  • sare de mare

Umplutură:

  • câteva buchetele de broccoli
  • 2 ouă de bibilică
  • 1 morcov ardei gras roşu
  • sare de mare
  • seminţe de negrilică

 

Mod de preparare:

Se prepară blatul: se mixează untul rece tăiat bucăţi, ouăle, laptele, sarea de mare şi făina. Aluatul se înveleşte în folie alimentară şi se dă la frigider cel puţin 30 minute.

Se unge tava cu puţin unt şi se tapetează cu făină, apoi se întinde aluatul, care se înţeapă pe alocuri cu furculiţa pentru a nu se umfla la copt.

Se prepară umplutura: se bat ouăle cu sarea, apoi se adaugă legumele tăiate potrivit, se amestecă uşor. Se aşază în formă, apoi se presară seminţele de negrilică.

Se dă coace 35-40 minute cuptorul preîncălzit la 180°C.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.