Tartă cu limetă
PrinteazaTartă cu limetă din: oua, lapte condensat, suc de limeta, coaja de limeta, biscuiti, unt, zahar si scortisoara.
- 3 oua
- 390 ml lapte condensat
- 180 ml suc de limeta
- 1 lingurita cu coaja de limeta
pentru blat:
- 100 g biscuiti
- 6 linguri cu unt topit
- 65 g zahar
- 1/2 lingurita cu scortisoara
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru blatşi tapetează o formă de copt cu diametrul de 20 cm. Dă la cuptorul încins 7-10 minute. Pentru umplutură, bate ouăle şi diluează cu laptele condensat, sucul şi coaja de limetă.Toarnă peste blatul de biscuiţi şi dă la cuptorul încins 30-35 de minute sau până când mijlocul tartei sa închegat.
Lasă să se răcorească 15 minute pe un grătar. Serveşte-o după cel puţin trei ore, timp în care a stat la rece. Un moţ de frişca va întregi gustul delicat al tartei cu limetă.
Tartă cu limetă
Pofta buna!