Tarta cu magiun
PrinteazaTarta cu magiun
Ingrediente:
- 200 g gem de prune
- 200 g nuca
- Pentru aluat:
- 1 ou
- 250 g margarina
- 250 g zahar
- 600 g faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şî bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie.
Presară făina şi frământă un aluat mai tare. Aluatul astfel obţinut împarte-l în două bucăţi, dar nu egale. Din bucata mai mare de aluat întinde o foaie pe care aşaz-o într-o tavă unsă cu margarina şi tapetată cu făină.
Unge cu gem amestecat cu nucile tocate. Intinde apoi restul de aluat şi taie fâşii. Aşază-le peste stratul de gem în aşa fel încât să obţii un grătărel.
Coace la cuptor, la foc moderat, timp de 25 de minute. Restul de aluat mai frământă-l ipuţin, după care rade-l peste stra tul de gem
Tarta cu magiun
Pofta buna!