Tarta cu magiun

Printeaza

Tarta cu magiun

Tarta cu magiun

Ingrediente:

  • 200 g gem de prune
  • 200 g nuca
  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 250 g margarina
  • 250 g zahar
  • 600 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şî bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie.

Presară făina şi frământă un aluat mai tare. Aluatul astfel obţinut împarte-l în două bucăţi, dar nu egale. Din bucata mai mare de aluat întinde o foaie pe care aşaz-o într-o tavă unsă cu margarina şi tapetată cu făină.

Unge cu gem amestecat cu nucile tocate. Intinde apoi restul de aluat şi taie fâşii. Aşază-le peste stratul de gem în aşa fel încât să obţii un grătărel.

Coace la cuptor, la foc moderat, timp de 25 de minute. Restul de aluat mai frământă-l ipuţin, după care rade-l peste stra tul de gem

Tarta cu magiun

Tarta cu magiun.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.