Tarta cu mandarine

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar tos, oua, mandarine, faina, seminte de dovleac, lamaie, sare, zahar, vanilat, ulei.

Ingrediente:

  • 185 g unt
  • 180 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 3 man­darine
  • 200 g făină
  • 60 g seminţe de dovleac prăjite
  • o lămâie
  • un sfert de linguriţă cu sare
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun untul moale, ouăle, sarea, zahărul tos şi zahărul vanilinat. Se mixează până devin ca o cremă, se adaugă pulpa de la mandarine curăţată de pieliţă şi sâmburi. Se presară semin­ţele de dovleac, se adaugă făina, se amestecă şi se toarnă într-o formă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Se intro­duce in cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie la supra­faţă şi, dacă introducem o scobitoare în aluat aceasta iese curată. Se lasă să se răcească complet, apoi se serveşte simplă sau cu o salată de mandarine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.