Tarta cu mascarpone
PrinteazaTarta cu mascarpone din: biscuiti, unt, mascarpone, zahar, vanilie, frisca, capsune.
- 250 g biscuiţi digestivi
- 100 g unt topit
- 500 g mascarpone
- 100 g zahăr pudră
- 1 vârf de cuţit esenţă de vanilie
- 250 ml frişca lichidă
- 350 g căpşune
- 4-6 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Biscuiţii se sfărâmă şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt şi se lasă în frigider o oră.
Se amestecă brânza, zahărul pudră şi vanilia. Se toarnă frişca lichidă şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. Compoziţia de brânză se toarnă în tavă şi se nivelează bine.
Se lasă la frigider peste noapte.
Căpşunele se amestecă cu zahăr şi se pasează cu mixerul. Se fierb la foc mic 10-15 minute, amestecând continuu. Sosul se strecoară printr-o sită fină şi se lasă la răcit.
Tarta se scoate din formă şi se decorează cu sos şi cu căpşune tăiate în jumătăţi.
Pofta buna!