Tartă cu măsline şi şuncă
PrinteazaO reteta de tarta cu masline si sunca din: sunca, faina, branza gruyere, ricotta, unt, aprmezan, masline, oua, vin alb, drojdie, sare si piper.
- 200 g şuncă fiartă (bucată întreagă)
- 150 g faină albă
- 100 g brânză Gruyere
- 50 g ricotta
- 50 g unt
- 5 linguri parmezan ras
- 30 măsline verzi, fără sâmburi
- 4 ouă
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 plic de drojdie uscată
- sare şi piper
Mod de preparare:
Amestecă şi bate cu telul ricotta şi untul până când obţii o compoziţie omogenă. Adaugă ouăle şi vinul, făina cernută, parmezanul, brânza Gruyere rasă, drojdia, şunca, tăiată în bucăţele, măslinele tăiate în jumătăţi (foto 3), sare şi piper, după gust.
Toarnă compoziţia într-o formă de cozonac, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Nivelează suprafaţa cu ajutorul unui cuţit. Poţi folosi şi o formă rotundă.
Coace în cuptor circa 45 de minute, la 200° C, apoi scoate-o din formă şi las-o la răcit. Taie torta în felii nu prea mari şi serveşte-o, de preferat, caldă.
Tartă cu măsline şi şuncă
Poftă bună!