Tartă cu măsline şi şuncă

Printeaza

O reteta de tarta cu masline si sunca din: sunca, faina, branza gruyere, ricotta, unt, aprmezan, masline, oua, vin alb, drojdie, sare si piper.

Ingrediente:Tartă cu măsline şi şuncă

  • 200 g şuncă fiartă (bucată întreagă)
  • 150 g faină albă
  • 100 g brânză Gruyere
  • 50 g ricotta
  • 50 g unt
  • 5 linguri parmezan ras
  • 30 măsline verzi, fără sâmburi
  • 4 ouă
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 plic de drojdie uscată
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Amestecă şi bate cu telul ricotta şi untul până când obţii o compoziţie omogenă. Adaugă ouăle şi vinul, făina cernută, parmezanul, brânza Gruyere rasă, drojdia, şunca, tăiată în bucăţele, măsline­le tăiate în jumătăţi (foto 3), sare şi piper, după gust.

Toarnă compoziţia într-o formă de co­zonac, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Nivelează suprafaţa cu ajutorul unui cuţit. Poţi folosi şi o formă rotundă.

Coace în cuptor circa 45 de minute, la 200° C, apoi scoate-o din formă şi las-o la răcit. Taie torta în felii nu prea mari şi serveşte-o, de preferat, caldă.

Tartă cu măsline şi şuncă

Tartă cu măsline şi şuncă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.