Tarta cu masline
PrinteazaTarta cu masline din: faina, apa, drojdie, ulei, oua, zahar, fasole, mazare, ciuperci, morcovi, porumb, masline, salata, sare, piper, ulei, legume.
- 800 g făină
- 250 ml apă
- 30 g drojdie
- 160 ml ulei
- două ouă
- o lingură de zahăr
- 500 g fasole verde
- 300 g mazăre
- 500 g ciuperci
- doi morcovi
- 100 g boabe de porumb
- 100 g măsline
- salată verde
- sare
- piper
- ulei
- legume de sezon
Mod de preparare:
Intr-un vas se dizolvă drojdia împreună cu apa călduţă. Se adaugă uleiul de floarea-soarelui, zahărul tos şi o linguriţă de sare. Se adaugă două linguri de făină, se amestecă şi se lasă la dospit, la loc cald.
Dupa ce a dospit se toarna peste restul de faina, se framanta si se acopera cu un servet de bucatarie. Legumele se curata, se taie bucati mai mici si se fierb separat, impreuna cu putina sare. se scurg de apa, se calesc in ulei incins, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se raceasca.
Aluatul se împarte în bucăţi egale şi li se dă formă rotundă. Se presară pe jumătate din foaie compoziţia de legume la care se adaugă boabele de porumb şi măslinele fără sâmburi.
Se ung marginile cu ou băut, se acoperă cu cealaltă jumătate de foaie, se ung cu restul de ou şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu timp de 30-45 de minute.
Se servesc fierbinţi sau reci alături de salată verde şi de legume de sezon.
Poftă bună!