Tartă cu mazăre mange-tout
PrinteazaO reteta de tarta cu mazare mange tout din: unt, faina, sare, mazare mange tout, ceapa, kaizer, rosii uscate, usturoi, busuioc, menta, oua, smantana, lapte, piper, nucsoara si seminte de pin.
- 100 g unt
- 375 g faina
- sare
- 500 g mazare mange-tout
- 150 g ceapa
- 50 g kaizer împănat afumat
- 50 g roşii uscate
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură busuioc
- 2 fire mentă
- 5 ouă
- 150 g smântână
- 150 ml lapte
- piper
- nucşoară
- 30 g seminţe de pin
Mod de preparare:
Se taie untul cuburi; se frământă rapid un aluat, cu făină, sare şi 150 ml apă rece; se dă la frigider 30 min. Se spală mazărea mange- tout, se curăţă şi se opăreşte cca 2 min. în apă cu sare. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se toacă ceapa; se taie cuburi kaizerul şi roşiile.
Se prăjeşte baconul, se adaugă usturoiul pisat, roşiile şi ceapa; se călesc împreună. Se toacă 1/2 din cantitatea de busuioc şi de mentă şi se adaugă în tigaie. Se încinge cuptorul la 200 °C. Pe o planşetă tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat rotundă (0 30 cm), care se aşază într-o formă de tort unsă (0 24 cm); se presează bine marginile. Se bat ouăle cu smântână, lapte, piper, sare şi un praf de nucşoară.
Pe blat se aşază mai întâi amestecul de kaizer, apoi mazărea mange- tout şi în final se toarnă amestecul de ouă şi smântână. Se presară seminţe de pin. Se coace tarta cca 70 min. După primele 40 min., se acoperă cu folie de aluminiu. Se scoate tarta din cuptor şi se lasă să se răcească. Se ornează cu restul de verdeaţă.
Tartă cu mazăre mange-tout
Pofta buna!