Tarta cu mazare si morcovi
PrinteazaTarta cu mazare si morcovi din: faina, praf de copt, oua, unt, smantana, mazare, apa, sare, morcovi, branza, smantana.
- făină
- 1 plic praf de copt
- 3 gălbenuşuri
- 250 g unt
- 250 g smântână
Pentru umplutură:
- 300 g mazăre congelată
- 1l apă
- sare
- 2 morcovi
- 500 g brânză
- 3 oua
- 2-3 linguri smântână
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt stins, apoi încorporezi gălbenuşurile bătute, untul şi smântână. Dai aluatul la frigider 30 de minute.
Pui mazărea la opărit 5 minute în apă fiartă cu sare. O laşi la scurs.
Intre timp, fierbi morcovii, apoi îi laşi la răcorit. Razi 400 g de brânză, o adaugi peste ouăle bătute şi o omogenizezi cu smântână. Tai morcovii cubuleţe. După ce întinzi aluatul, îl aşezi într-o tavă rotundă, unsă cu unt.
Torni umplutura, adaugi morcovii şi mazărea. Razi brânza rămasă şi dai totul la cuptor până se rumeneşte.
Pofta buna!