Tarta cu mazare, sunca si branza de capra
PrinteazaTarta cu mazare, sunca si branza de capra din: foi de placinta, mazare, sunca de praga, branza de capra, oua, cascaval, smantana, sare, piper, ulei, supa de legume.
- 1 pachet foi de placinta
- 300 g mazare
- 100 g sunca Praga, taiata cubulete
- 100 g branza de capra
- 4 oua
- 150 g cascaval ras
- 50 g smantana
- sare
- piper
- unt sau ulei
- 500 ml supa de legume sau apa fiarta
Mod de preparare:
Fierbe mazărea 15 minute în supă de legume ori în apă fiartă. Scurgi şi laşi la răcit. Separat baţi ouăle, adaugi smântânia, şunca şi brânza de capră, amestecând continuu. Adaugi mazărea, amesteci uşor şi potriveşti de sare şi piper după gust.
Aluatul dezgheţat îl ungi foaie cu foaie, îl tai rotund şi îl pui într-o formă de tort unsă şi tapetată. Inţepi din l oc în loc şi torni compoziţia. Presari deasupra caşcavalul ras si dai la cuptor pana cand se gratineaza furmos.
Tarta cu mazare, sunca si branza de capra
Pofta buna!