Tarta cu melasa
PrinteazaTarta cu melasa din: aluat, sirop, paine, lamaie, ghimbir, ou.
- 375 g aluat
- 9 linguri sirop auriu de zahăr sau melasă
- 9 linguri firimituri de pâine albă proaspătă
- coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 1 ou bătut cu 1 linguriţă de apă
Mod de preparare:
Cuptorul se încălzeşte la 190°C.
Două treimi din cantitatea de aluat se întind într-o foaie cu care se tapetează o formă de tartă sau plăcintă de 25 cm. Siropul se încălzeşte la foc mic, se adaugă pâinea, coaja de lămâie, 1 lingură zeamă de lămâie şi ghimbirul.
Amestecul se toarnă peste aluat.
Se întinde restul de aluat şi se taie în fâşii, din care se formează un model de grilaj pe tartă. Fâşiile de aluat se apasă cu o furculiţă, pentru a se lipi de stratul de aluat inferior. Se formează, de asemenea, o margine decorativă.
Tarta se unge cu oul bătut cu apă şi se coace 25-30 de minute, până ce aluatul devine auriu şi crocant.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tag/melasa