Tarta cu mere caramelizate
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu mere caramelizate din: migdale macinate, ou, miere, coaja de lamaie, unt, mere, dulceata de caise si pesmet.
- 50 g migdale, măcinate
- 1 ou
- 5-6 linguri de miere
- coaja rasă de la o jumătate de lămâie
- 150 g unt
- unt pentru uns tava
- 1 kg mere
- 2 linguri dulceaţă de caise
- pesmet din pâine, pentru presărat
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu migdalele, iar în mijlocul amestecului se face un loc liber. Se amestecă sarea, oul, 1 lingură de miere şi coaja de lămâie. Untul tăiat cubuleţe se încorporează în mijlocul amestecului de făină, plus amestecul de ou.
Se frământă bine aluatul, se face o minge, se înveleşte în folie şi se dă 30 min la frigider. Cuptorul se preîncălzeşte la 250’C. Tava se unge cu unt şi se presară pesmetul. Aluatul se întinde cu sucitorul şi se pune în forma de tartă.
Aluatul se înţeapă cu o furculiţă din loc în loc. Merele se curăţă, se taie sferturi, se îndepărtează seminţele şi cotorul, apoi se taie felii subţiri. Feliile de măr se aşază peste aluat în formă de stea, apoi se acoperă cu 1-2 linguri de miere.
Tarta se coace 20 min, până se aureşte. Dulceaţa de caise şi restul de miere se încălzesc, apoi se întind peste tartă. Se mai coace 5 min.
Poftă bună!