Tarta cu mere, pere si miere
PrinteazaTarta cu mere, pere si miere din: faina, unt, zahar, ou, mere, miere, pere, sare.
- 250 g faina
- 250 g unt moale
- 100 g zahar
- 1 ou
- 750 g mere
- 4 linguri miere
- 750 g pere
- sare
Mod de preparare:
Puneti faina intr-un castron, faceti o gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti un aluat suplu.
Inveliti-l intr-o folie de plastic si tineti-l la rece o jumatate de ora.
Incingeti cuptorul la 220C.Puneti mierea sa se topeasca impreuna cu untul la foc mic, intr-o forma de tarta din metal si luati-le de pe foc cand incep sa se caramelizeze.
Curatati fructele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le in sferturi si asezati-le pe fundul tavii.
Intindeti aluatul si inveliti fructele, indoind marginile foii pe dedesubt, puneti deasupra o folie de aluminiu si dati tava 40 de minute la cuptor.
Rasturnati-o cat este inca fierbinte si serviti-o calduta.
Pofta buna!