Tartă cu mere Poiana Braşov

Printeaza

Tartă cu mere Poiana Braşov

Ingrediente:Tartă cu mere Poiana Braşov

  • 12 mere creţeşti  ionatane sau renete
  • 400 g aluat de foitaj sau aluat fra­ged
  • 120 g zahăr
  • 100 g gem
  • 2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Merele se curăţă şi 10 din ele se scobesc (se scot mijloacele cu semin­ţele) şi se umple golul cu cele 2 mere rămase rase şi amestecate cu gemul şi cu 60 g zahăr.

Aluatul se întinde, se taie pătrate de circa 7×7 cm, se aşază pe aluat cîte un măr, se înveleşte cu aluatul şi se mai pune deasupra o rondelă din aluat.

Se aşază pe o tavă, se unge cu gălbenuş şi se dă la cuptor fierbinte circa 30 minute.

Se presară cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.