Tarta cu mere si branza de vaci
PrinteazaTarta cu mere si branza de vaci din: faina, ulei, drojdie, sare, zahar, mere, branza de vaci, stafide, unt.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 5 linguri ulei
- 15 g drojdie
- 4 linguri apă rece
- un praf sare
- 2 linguri zahăr
Pentru umplutură:
- 100 g zahăr
- 2-3 mere ionatane sau golden
- 150 g brânză dulce de vaci
- 2 linguri stafide aurii
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat se frământă bine toate ingredientele. Dacă mai e nevoie de apă sau de făină, se mai adaugă puţin, cât să se obtină un aluat care nu se lipeşte de mâini. Se lasă la crescut 30 de minute.
Intre timp, se pun stafidele în apă caldă să se umfle.
Aluatul se întinde în tava mare de aragaz. Se găureşte cu dinţii unei furculiţe si se unge cu jumătate din cantitatea de unt topit.
Se asază brânza de vaci si apoi se presară zahărul. Se asază felii de mere fără coajă si seminţe, se aduc marginile aluatului spre centru, se ung cu restul de unt, se presară stafidele bine scurse şi se dă la cuptor pentru 25 de minute.
Pofta buna!