Tarta cu mere si branza

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu mere si branza, faina, cascaval, unt, sare, zahar si zahar vanilTarta cu mere si branzaat.

Ingrediente aluat:

  • 3 pahare făină
  • 1/2 pahar caşcaval trecut pe răzătoarea cu ochiuri mici
  • 200 g unt
  • 1/2 linguriţă rasă sare
  • 10 linguri apă rece

Ingrediente umplutură:

  • 6 pahare mere acrişoare tăiate felii subţiri
  • 1 pahar zahăr tos
  • 1/3 pahar făină
  • 150 g brânză de vaci
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu caşcavalul ras şi cu sarea, încorporezi untul, adaugi apa, amesteci compoziţia cu furculiţa, strângi aluatul în mâini, apoi îl laşi să se odihnească. împărţi aluatul în două şi întinzi două foi rotunde de mărimea formei de tartă.

Pui prima foaie în forma de tartă, o dai la rece şi pregăteşti umplutura aşa: amesteci zahărul cu făina şi vanilia, adaugi feliile de mere şi amesteci. Pui jumătate din compoziţie peste aluatul din tavă, brânza de vaci, apoi restul de compoziţie.

Inţepi aluatul în câteva locuri şi presezi marginile cu furculiţa. Dai tava la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când aluatul devine auriu. Laşi tarta să se răcească puţin în tavă, apoi o tai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.