Tarta cu mere si caramel
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de tarta cu mere, caramel, unt, oua, faina, zahar, apa, praf de copt, sare, zahar vanilat, mere, lapte, zahra, faina, coaja de lamaie, fulgi de migdale.
Ingrediente:
Ingrediente umplutură:
- 3 mere verzi
- 6 mere roşii
- 500 ml lapte
- 250 g zahăr
- 3 ouă linguri făină
- coaja de la 2 lămâi
- 200 g fulgi de migdale
Ingrediente siropul caramel:
- 150 g zahăr
- 250 ml apă
Mod de preparare:
Pentru blat se amestecă într-un castron toate ingredientele şi se face un aluat potrivit de tare, care se lasă 30 de minute la rece.
Se aşază coca într-o formă termorezistentă de tartă, unsă în prealabil cu unt. Se ridică aluatul şi pe pereţii formei, apăsând încet. Se înţeapă cu furculiţa aluatul de pe fundul tăvii şi aceasta se pune la cuptor pentru 15 minute, ca să se rumenească puţin.
Pentru siropul caramel, se pune zahărul într-o cratiţă şi se caramelizează, se toarnă apa şi se amestecă până când zahărul s-a topit. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Intr-un castron, se amestecă cu telul laptele, zahărul, ouăle, făina, siropul caramel şi coaja rasă de la o lămâie.
Merele se spală, se taie pe jumătate, se curăţă de seminţe şi se taie felii. Pe tartă se presară fulgii de migdale şi apoi, alternând culorile, feliile de măr.
Peste feliile de mere aşezate în formă de floare se toarnă compoziţia de lapte şi caramel. Se pune forma la cuptor pentru 20 de minute, după care se scoate şi se aşază din nou felii de mere, dar de această dată numai roşii, se presară câţiva fulgi de migdale şi coajă de lămâie tăiată fâşii foarte subţiri (se poate face această operaţiune cu ajutorul curăţătorului de legume).
Se pune din nou la cuptor pentru încă 15 minute. Se serveşte caldă, decorată cu frunze de mentă, dar este gustoasă şi rece.
Pofta buna!