Tarta cu mere si inghetata de scortisoara
PrinteazaTarta cu mere si inghetata de scortisoara din: aluat de foitaj, zahar, mere, unt, lapte, baton de scortisoara, oua, frisca.
- 400 g aluat de foitaj
- 200 g zahăr
- 4 mere
- 50 g unt
Pentru îngheţată de scorţişoară:
- 225 ml lapte
- 1 baton de scorţişoară
- 3 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 450 ml frişcă
Mod de preparare:
Fierbe laptele cu scorţişoară. Amestecă gălbenuşurile şi zahărul. Toarnă treptat laptele. Lasă pe foc, amestecând continuu, până obţii o cremă. După ce s-a răcorit, încorporează frişca şi lasă la congelator.
Topeşte untul cu zahărul. Adaugă felii de măr.
Stropeşte cu lămâie şi lasă pe foc câteva minute. Taie din aluat dreptunghiuri. Rulează puţin pe margine şi repartizează pe fiecare bucată feliile de măr, cu tot cu sosul pe care l-au lăsat.
Coace la cuptor 30 de minute. Serveşte alături de îngheţată.
Tarta cu mere si inghetata de scortisoara
Pofta buna!