Tarta cu mere si miere

Printeaza

Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere.

Ingrediente:Tarta cu mere si miere

Aluat:

  • 125 g făină
  • 1 lingura zahăr
  • 1 praf sare
  • 60 g unt
  • 1 ou

Umplutură:

  • 600 g mere
  • 80 g miere de salcâm

 

Mod de preparare:

Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă în care se aşază oul şi untul tăiat cu cuţitul bucăţele. Se frământă un aluat omogen. Se face o bilă, se înfaşoara în şervet şi se dă la frigider 1 ora.

Se curăţa merele şi se taie felii subţiri.

Se întinde aluatul în foaie subţire, se aşază în formă de tartă unsă şi se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri. Se aşază feliile de mere în cerc – de la margini spre centru – şi se coace tarta în cuptorul încins cca 50-70 minute.

Intre timp se topeşte mierea în bain-marie; se toarnă peste tarta fierbinte, proaspăt scoasă din cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.