Tartă cu merisoare, nuci si scortisoara

Printeaza

Tartă cu merisoare, nuci si scortisoara din: unt, zahar vanilinat, zahar pudra, oua, sare, faina, pesmet, praf de copt, lapte, mar, scortisoara, merisoare, nuci, suc de lamaie, compot de merisoare si zahar pudra.

Ingrediente:Tarta_cu_merisoare_nuci_si_scortisoara

  • 150 g unt moale
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 g faina
  • 60 g pesmet
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 120 ml lapte

umplutura:

  • 1 mar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 30 g merisoare uscate
  • 2 linguri nuci tocate
  • 2 linguri zahar
  • cateva picaturi suc de lamaie
  • 2 linguri compot de merisoare
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se bate untul cu zahăr tos şi zahăr vanilinat. Se înglobează treptat ouăle, laptele, sarea şi făina amestecată cu praful de copt şi pesmet. Se aşază într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se curăţă merele de coji şi cotoare şi se taie felii circulare de 0,5 cm grosime; se amestecă într-un castron cu scorţişoară, merişoare, nuci, zahăr, suc de lămâie şi o linguriţă de compot de merişoare.

Se aşază pe blat rondele de mere şi în mijlocul fiecărei rondele se pune amestec de merişoare. Se coace în cuptor cca 40-50 min., apoi se lasă să se răcească. Se serveşte pudrată cu zahăr şi acompaniată de sos

Tartă cu merisoare, nuci si scortisoara

Tarta_cu_merisoare_nuci_si_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.