Tarta cu miere si vin
PrinteazaTarta cu miere si vin din: rodii, vin, miere, faina, unt, oua, zahar, lamai.
- 2-3 rodii
- 4 linguri vin rose
- 1 lingură miere
- 200 g făină
- 200 g unt rece
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- sucul şi coaja de la 3 lămâi
Mod de preparare:
Se taie în două rodiile, se scot sâmburii şi se desfac din pieliţa albă. Se amestecă împreună cu vinul şi mierea. Se frământă un aluat din făină, 100 g unt, sare, 1-2 linguri de apă.
Aluatul se înfăşoară în folie şi se dă la rece 60 de minute.
Se bat ouăle cu zahăr. Se adaugă sucul şi coaja de lămâie şi 125 g unt în fulgi; se bate cu mixerul, într-o baie de apă fierbinte. Se îmbracă în aluat o formă de tartă şi se ridică pe marginea înaltă; se aşază deasupra crema şi se coace la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!