Tartă cu miere

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu miere, oua, lamaie, ulei de masline, faina, zahar, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt.

Ingrediente:Tartă cu miere

  • 4 ouă
  • 75 ml miere
  • o lămâie
  • 45 ml ulei de măsline
  • 85 g făină
  • 50 g zahăr tos
  • o lin­guriţă de praf de copt
  • un sfert de linguriţă de sare
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • o lingură de apă rece
  • unt

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se mixează până capătă o culoare albă, se amestecă cu jumătate din cantitatea de miere, sucul şi coaja rasă de lămâie. Se adaugă uleiul de măsline, praful de copt, apa rece, se bat, se adaugă făina şi se mi­xează încă două minute.

Albuşurile se bat separat împreună cu zahărul tos, sarea şi zahărul vanilat, se toarnă peste ingredientele din vas şi se amestecă de sus în jos cu o lin­gură de lemn.

Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se nivelează, se formează rotocoale cu ajutorul unei linguri şi se toarnă mierea peste modelul for­mat. Se introduce în cuptor şi se coace 20-25 de minute la foc potrivit, având grijă să nu se ardă.

Tartă cu miere

Tartă cu miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.