Tartă cu miere
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu miere, oua, lamaie, ulei de masline, faina, zahar, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt.
- 4 ouă
- 75 ml miere
- o lămâie
- 45 ml ulei de măsline
- 85 g făină
- 50 g zahăr tos
- o linguriţă de praf de copt
- un sfert de linguriţă de sare
- două pliculeţe zahăr vanilat
- o lingură de apă rece
- unt
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se mixează până capătă o culoare albă, se amestecă cu jumătate din cantitatea de miere, sucul şi coaja rasă de lămâie. Se adaugă uleiul de măsline, praful de copt, apa rece, se bat, se adaugă făina şi se mixează încă două minute.
Albuşurile se bat separat împreună cu zahărul tos, sarea şi zahărul vanilat, se toarnă peste ingredientele din vas şi se amestecă de sus în jos cu o lingură de lemn.
Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se nivelează, se formează rotocoale cu ajutorul unei linguri şi se toarnă mierea peste modelul format. Se introduce în cuptor şi se coace 20-25 de minute la foc potrivit, având grijă să nu se ardă.
Tartă cu miere
Pofta buna!