Tarta cu migdale si caise
PrinteazaTarta cu migdale si caise din: caise, zahar, margarina, migdale, oua, faina.
Umplutură:
- 1 kg caise
- 150 g zahăr
- 150 g margarină
- 75 g migdale
- 1 plic zahăr pudră cu aromă de vanilie
Aluat:
- 150 g margarină
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 250 g făină
- sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, se mixează margarina cu zahărul.
Se înglobează pe rând ouăle, apoi se încorporează făina cernută cu un praf de sare. Se frământă până se obţine un aluat bine legat. Se lasă la rece timp de 30 de minute.
Separat, pentru umplutură, se topesc margarina şi zahărul, se adaugă caisele tăiate în sferturi şi se lasă pe foc până se înmoaie. Se întinde aluatul de tartă într-o formă neunsă.
Se răstoarnă deasupra caisele, se încrustează şi se presară deasupra fulgi de migdale. Se dă prăjitura la cuptor, la foc moderat, timp de 40-45 de minute.
Când prăjitura este gata, se pudrează deasupra cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Pofta buna!