Tartă cu migdale şi ciocolată
PrinteazaO reteta de tarta cu migdale si ciocolata din: faina alba, zahar, unt, oua, cacao amara, drojdie, lamaie, migdale, unt, vin marsala si fulgi de ciocolata.
- 300 g faină albă
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 2 ouă
- 1 lingură cacao amară
- 1 plic drojdie
- 1 lămâie
pentru umplutură:
- 250 g migdale
- 150 g zahăr
- 180 g unt
- 1 pahar vin Marsala
- 50 g fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Unge cu unt şi tapetează cu făină o tavă rotundă cu marginile de înălţime medie spre mare. Curăţă migdalele de pieliţă şi usucă-le în cuptor.
Aşază pe planşetă faina în formă de fântână, pune în mijloc ouăle, zahărul, coaja rasă de lămâie, drojdia şi untul înmuiat la temperatura camerei. Frământă ingredientele până la obţinerea unui aluat neted şi omogen.
Intinde cu sucitorul din aluat o foaie şi îmbracă tava cu ea, păstrând 1/2 din el. Presară pe fundul ei cacaua amară.
Amestecă migdalele cu untul, vinul Marsala şi cu zahărul. Pune compoziţia în- tr-o tavă şi dă-o la cuptor pentru 10 minute. Când începe să se coloreze, scoate-o din cuptor şi las-o să se răcorească.
Intinde compoziţia răcită peste aluatul din tavă şi acoperă cu fâşii din aluatul păstrat, aşezate sub formă de grătar. Presară pe deasupra fulgii de ciocolată şi câteva cubuleţe de unt.
Coace tarta circa 30 de minute în cuptorul încălzit la 180°-200° C. Scoate-o din cuptor şi las-o să se răcorească. Taie tarta când s-a răcit complet.
Tartă cu migdale şi ciocolată
Pofta buna!