Tartă cu migdale şi ciocolată

Printeaza

O reteta de tarta cu migdale si ciocolata din: faina alba, zahar, unt, oua, cacao amara, drojdie, lamaie, migdale, unt, vin marsala si fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Tartă cu migdale şi ciocolată

  • 300 g faină albă
  • 150 g zahăr
  • 150 g unt
  • 2 ouă
  • 1 lingură cacao amară
  • 1 plic drojdie
  • 1 lămâie

pentru umplutură:

  • 250 g migdale
  • 150 g zahăr
  • 180 g unt
  • 1 pahar vin Marsala
  • 50 g fulgi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Unge cu unt şi tapetează cu făină o tavă rotundă cu marginile de înălţime me­die spre mare. Curăţă migdalele de pieliţă şi usucă-le în cuptor.

Aşază pe planşetă faina în formă de fântână, pune în mijloc ouăle, zahărul, coa­ja rasă de lămâie, drojdia şi untul înmuiat la temperatura camerei. Frământă ingredientele până la obţinerea unui aluat neted şi omogen.

Intinde cu sucitorul din aluat o foaie şi îmbracă tava cu ea, păstrând 1/2 din el. Presară pe fundul ei cacaua amară.

Amestecă migdalele cu untul, vinul Marsala şi cu zahărul. Pune compoziţia în- tr-o tavă şi dă-o la cuptor pentru 10 minute. Când începe să se coloreze, scoate-o din cuptor şi las-o să se răcorească.

Intinde compoziţia răcită peste aluatul din tavă şi acoperă cu fâşii din aluatul păs­trat, aşezate sub formă de grătar. Presară pe deasupra fulgii de ciocolată şi câteva cubuleţe de unt.

Coace tarta circa 30 de minute în cuptorul încălzit la 180°-200° C. Scoate-o din cuptor şi las-o să se răcorească. Taie tarta când s-a răcit complet.

Tartă cu migdale şi ciocolată

Tartă cu migdale şi ciocolată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.