Tarta cu mure

Printeaza

Tarta cu mure

Tarta cu mure

Ingrediente:

  • 250 g biscuiţi integrali
  • 150 g unt
  • 3 linguri sirop de arţar sau miere
  • 150 g mure
  • 175gzahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri
  • 25 g făină
  • 2 albusuri

 

Mod de preparare:

Puneti biscuitii intr-o punga si faramitati-i cu sucitorul. Amestecati-i cu untul moale si cu siropul de artar. Asezati aluatul rezultat intr-o forma de placinta sau de sufleu(0,24), formati-i o margine si lasati-l la rece.

Alegeţi murele şi puneţi deoparte 1/3 din ele. Fierbeţi restul cu puţină apă şi daţi-le printr-o strecuratoare. Bateti 75 g zahar pudra cu galbenusurile, apoi incorporati faina si murele pasate.

Puneti-le intr-o craticioara la foc mic si amestecati continuu, pana sosul se ingroasa, fara fierbere. Ungeti blatul cu acest amestec. Incingeti cuptorul la 200 C.

Bateti albusurile cu restul zaharului pudra, intindeti spune peste crema si coaceti prajitura la cuptor circa 10 minute. Ornati-o cu murele pastrate deoparte.

Tarta cu mure

crop Tarta-cu-mure.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.