Tarta cu mure
PrinteazaTarta cu mure
Ingrediente:
- 250 g biscuiţi integrali
- 150 g unt
- 3 linguri sirop de arţar sau miere
- 150 g mure
- 175gzahăr pudră
- 3 gălbenuşuri
- 25 g făină
- 2 albusuri
Mod de preparare:
Puneti biscuitii intr-o punga si faramitati-i cu sucitorul. Amestecati-i cu untul moale si cu siropul de artar. Asezati aluatul rezultat intr-o forma de placinta sau de sufleu(0,24), formati-i o margine si lasati-l la rece.
Alegeţi murele şi puneţi deoparte 1/3 din ele. Fierbeţi restul cu puţină apă şi daţi-le printr-o strecuratoare. Bateti 75 g zahar pudra cu galbenusurile, apoi incorporati faina si murele pasate.
Puneti-le intr-o craticioara la foc mic si amestecati continuu, pana sosul se ingroasa, fara fierbere. Ungeti blatul cu acest amestec. Incingeti cuptorul la 200 C.
Bateti albusurile cu restul zaharului pudra, intindeti spune peste crema si coaceti prajitura la cuptor circa 10 minute. Ornati-o cu murele pastrate deoparte.
Tarta cu mure
Pofta buna!