Tarta cu nasturel, mazare si sparanghel
PrinteazaTarta cu nasturel, mazare si sparanghel din: foi de placinta, sparanghel, dovlecel, oua, lamaie, patrunjel, menta, mazare, smantana, telemea, ulei, sare, piper, lamaie.
- 1 pachet foi de plăcintă
- 100 g sparanghel
- 1 dovlecel tocat fin
- 6 ouă mari
- 1 lămâie
- 2 linguri cu pătrunjel tocat
- 1 lingură cu mentă tocată
- 150 g mazăre
- 200 g smântână
- 200 g telemea
- 1 lingură cu ulei sare
- piper
- năsturel pentru ornat
- coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Taie în cubuleţe dovlecelul şi sparanghelul (păstrează câteva fire pentru decor), încinge uleiul şi trage-le la tigaie.
Aşază aluatul dezgheţat în tavă şi ridică marginile. Dă-l la cuptor zece minute. Scoate-l, unge-l cu ou bătut şi coace-l cinci minute.
Scoate aluatul auriu şi crocant, apoi întinde amestecul de legume, mazărea, restul ouălor bătute cu sare şi piper, coajă rasă de lămâie, telemeaua sfărâmată amestecată cu smântână, pătrunjel şi mentă.
Pune deasupra tulpinile de sparanghel păstrate şi dă la cuptor 30-40 de minute.
Pofta buna!