Tarta cu ou si carne de miel
PrinteazaTarta cu ou si carne de miel din: oua, cartofi, carne de miel, rosii, unt, lapte, faina, branza telemea, sare, piper, patrunjel, marar, cimbru.
- 6 ouă fierte
- 500 g cartofi fierţi
- 200 g carne de miel fiartă
- 4 roşii mari
- 50 g unt
- 250 ml lapte dulce
- 30 g făină
- 100 g brânză telemea
- sare
- piper
- pătrunjel
- mărar
- cimbru
Mod de preparare:
Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se taie rondele şi se pun într-un bol. La fel se procedează cu ouăle şi roşiile, punându-se separat în boluri.
Intr-un vas termorezistent uns cu jumătate din cantitatea de unt se aşază alternativ straturi de cartofi, ouă şi roşii.
Se condimentează apoi se presară carnea de miel tăiată cubuleţe, ultimul strat fiind de cartofi. Intr-un bol separat se amestecă făina cu laptele dulce rece, untul topit, brânza telemea dată prin râzătoare, sare şi piper după gust.
Se toarnă peste ingredientele din vas, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu circa 45 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească zece minute apoi se serveşte, decorată cu rondele de ouă şi felii de roşii.
Tarta cu ou si carne de miel
Pofta buna!