Tarta cu pere rasturnata

Printeaza

Tarta cu pere rasturnata din: pere, zahar, vanilie, scortisoara, anason, unt, faina, praf de copt, lapte, oua, lamaie, rodie.

Ingrediente:Tarta cu pere rasturnata

Pentru sirop:

  • 4 pere
  • 300 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 baton scorţişoară
  • 2-3 stelute de anason

Pentru blat:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 175 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 120 ml lapte
  • coaia de la 1/2 de lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • boabe de rodie, pentru decor

 

Mod de preparare:

Pui în sirop perele, esenţa de vanilie, batonul de scorţişoară şi, dacă vrei, steluţele de anason. Laşi să fiarbă până când încep să se înmoaie perele. Le scoţi şi le scurgi.

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi freci gălbenuşurile cu uleiul. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, încorporezi în gălbenuşuri laptele, făina, sarea, zahărul vanilat, untul topit, coaja de lămâie şi praful de copt.

La final, omogenizezi albuşurile cu mişcări de jos în sus.

Cureţi perele, le descojeşti, le îndepărtezi cotorul şi le feliezi. Pui apa cu zahărul pe foc şi amesteci până când se dizolvă.

Aşezi feliile de pere într-o tavă tapetată rotundă şi torni peste ele aluatul. Il nivelezi şi dai tarta la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi să se răcească în tavă înainte să o răstorni.

Decorezi cu boabe de rodie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.