Tartă cu pere şi caise
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de tarta cu pere si caise din: faina, zahar, unt, oua, drojdie, portocala sau lamaie, pere, seminte de pin, dulceata de caise si zahar pudra.
- 500 g faină albă
- 250 g zahăr
- 250 g unt
- 2 ouă
- drojdie pentru prăjituri
- 1 portocală sau 1 lămâie
pentru umplutură:
- 3 pere mari
- 50 g seminţe de pin
- 1 borcan cu dulceaţă de caise
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Freacă untul spumă şi adaugă treptat zahărul, ouăle, faina, 1/2 pliculeţ drojdie şi coaja rasă de portocală sau lămâie. Frământă până când obţii un aluat omogen, apoi pune-1 să se odihnească 15 minute în frigider.
Taie perele feliuţe şi fierbe-le 3 minute în apă clocotită. Scurge-le şi lasă-le să se răcească. întinde o foaie din 2/3 de aluat şi îmbracă o tavă rotundă unsă şi tapetată. Aranjează deasupra perele fierte şi presară seminţele de pin.
Din aluatul rămas, modelează rulouri subţiri şi aran- jează-le deasupra în formă de grătar. Coace tarta 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit.
Când este aproape gata, pune în spaţiile grătarului de aluat dulceaţă de caise şi dă tarta din nou la cuptor pentru 5-10 minute. Lasă tarta să se răcească şi presar-o cu zahăr pudră.
Tartă cu pere şi caise
Pofta buna!