Tartă cu pere şi caise

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de tarta cu pere si caise din: faina, zahar, unt, oua, drojdie, portocala sau lamaie, pere, seminte de pin, dulceata de caise si zahar pudra.

Ingrediente:Tartă cu pere şi caise

  • 500 g faină albă
  • 250 g zahăr
  • 250 g unt
  • 2 ouă
  • drojdie pentru prăjituri
  • 1 portocală sau 1 lămâie

pentru umplutură:

  • 3 pere mari
  • 50 g seminţe de pin
  • 1 borcan cu dulceaţă de caise

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Freacă untul spumă şi adaugă treptat zahărul, ouăle, faina, 1/2 pliculeţ drojdie şi coaja rasă de portocală sau lămâie. Frământă până când obţii un aluat omogen, apoi pune-1 să se odihnească 15 minute în frigider.

Taie perele feliuţe şi fierbe-le 3 minute în apă clocotită. Scurge-le şi lasă-le să se răcească. întinde o foaie din 2/3 de aluat şi îmbracă o tavă rotundă unsă şi tapetată. Aranjează deasupra perele fierte şi presară seminţele de pin.

Din aluatul rămas, modelează rulouri subţiri şi aran- jează-le deasupra în formă de grătar. Coace tarta 35-40 de minute în cuptorul preîncălzit.

Când este aproape gata, pune în spaţiile grătarului de aluat dulceaţă de caise  şi dă tarta din nou la cuptor pentru 5-10 minute. Lasă tarta să se răcească şi presar-o cu zahăr pudră.

Tartă cu pere şi caise

Tartă cu pere şi caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.