Tarta cu pere si castane
PrinteazaTarta cu pere si castane din: castane, pere, lamaie, aluat, lapte, zahar, vanilie.
Ingrediente:
- 600 g castane comestibile
- 4 pere
- 1/2 lamaie
- 250 g aluat fraged
- 600 ml lapte
- 350 g zahar tos
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Crestati fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja, cat si prin pielita si tineti-le 10 minute in apa clocotinda.
Scurgeti-le, lasati-le sa se raceasca si curatati-le (inclusiv de pielita).Turnati laptele intr-o oala, puneti-l pe foc si cand incepe sa fiarba adaugati 250 g zahar si amestecati pana se dizolva.
Incorporati castanele si lasati-le sa fiarba cu capac circa 40 de minute la foc foarte mic. Scoateti-le din oala, zdrobiti-le si preparati un piure, adaugand cate putin lapte.
Curatati perele intregi si stropiti-le cu zeama de lamaie. Puneti pe foc 400 ml de apa, 80 g de zahar si miezul batonului de vanilie si lasati-le sa fiarba 5 minute.
Introduceti perele si lasati-le sa se patrunda 15 minute la foc mic. Imbracati cu aluatul fraged o forma de tarta si incingeti cuptorul la 180C.
Scurgeti perele, taiati-le in patru si indepartati semintele si partea lemnoasa. Intindeti peste aluat 3/4 din piureul de castane, asezati deasupra perele si umpleti spatiile libere cu restul de castane.
Dati tarta 30 de minute la cuptor si serviti-o calduta.
Pofta buna!