Tarta cu pere si migdale
PrinteazaTarta cu pere si migdale din: faina, oua, unt, zahar, lapte, pere, praf de copt, fulgi de migdale.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- un ou
- 200 g unt
- o lingură zahăr
- un praf sare
- 4 linguri lapte rece
Pentru umplutură:
- 4-5 pere
- 150 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 3 linguri ulei
- 2 linguriţe praf de copt
- sare
- 100 g fulgi de migdale
- 3 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obţine o cocă tare. Se lasă la rece până la prepararea umpluturii.
Se amestecă zahărul, ouăle şi un praf de sare până ce devin spumoase, se pun făina, praful de copt, se amestecă şi se adaugă laptele si uleiul.
Aluatul se întinde pe masa de lucru, se aşază în forma de copt uşor unsă cu unt şi se taie marginile în plus. Se toarnă amestecul peste aluatul din tavă, se aşază deasupra perele felii şi se coace 30 de minute.
Pentru finisare, se topeşte untul, oul se amestecă bine cu zahărul şi apoi se adaugă untul topit. Se scoate tava de la cuptor, se toarnă acest amestec, se presară fulgi de migdale şi se mai lasă la copt încă 20 de minute.
Pofta buna!