Tarta cu peste si parmezan
PrinteazaTarta cu peste si parmezan din: faina, unt, parmezan, ou, lapte, ceapa, zahar, ulei, masline si macrou afumat.
- 1 cana cu faina
- 150 g unt
- 50 g parmezan (sau cascaval de oaie) ras
- 1 ou
- 1 lingura cu lapte
- 2 cepe
- 1 lingura cu zahar
- 1 lingura cu ulei
- 100 g masline fara samburi
- 100 g macrou afumat
Mod de preparare:
Amestecă untul, parmezanul şi făina, apoi adaugă oul bătut cu lapte şi frământă cu mana pana ce se transformă într-un aluat fin. Formează o sferă pe care o laşi o oră la frigider (în folie).
Intinde aluatul subţire, de 2-3 mm, şi pune-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Pune deasupra boabe de fasole ca să nu se ridice aluatul. Lasă 12-15 minute la foc mediu.
Toacă apoi ceapa şi pune-o la călit cu un praf de sare în uleiul încins. Când s-a înmuiat, adaugă zahărul şi lasă până ce se topeşte, amestecând din când în când.
Când tarta s-a răcorit, unge-o cu ceapa caramelizată, presară peşte şi măsline şi dă 2-3 minute la cuptor. Serveşte cu rozmarin proaspăt şi un pahar cu vin roşu.
Tarta cu peste si parmezan
Pofta buna!