Tarta cu peste si parmezan

Printeaza

Tarta cu peste si parmezan din: faina, unt, parmezan, ou, lapte, ceapa, zahar, ulei, masline si macrou afumat.

Ingrediente:Tarta_cu_peste_si_parmezan

  • 1 cana cu faina
  • 150 g unt
  • 50 g parmezan (sau cascaval de oaie) ras
  • 1 ou
  • 1 lingura cu lapte
  • 2 cepe
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 lingura cu ulei
  • 100 g masline fara samburi
  • 100 g macrou afumat

 

Mod de preparare:

Amestecă untul, parmezanul şi făina, apoi adaugă oul bătut cu lapte şi frământă cu mana pana ce se transformă într-un aluat fin. Formează o sferă pe care o laşi o oră la frigider (în folie).

Intinde aluatul subţire, de 2-3 mm, şi pune-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Pune deasupra boabe de fasole ca să nu se ridice aluatul. Lasă 12-15 minute la foc mediu.

Toacă apoi ceapa şi pune-o la călit cu un praf de sare în uleiul încins. Când s-a înmuiat, adaugă zahărul şi lasă până ce se topeşte, amestecând din când în când.

Când tarta s-a răcorit, unge-o cu ceapa caramelizată, presară peşte şi măsline şi dă 2-3 minute la cuptor. Serveşte cu rozmarin proaspăt şi un pahar cu vin roşu.

Tarta cu peste si parmezan

Tarta_cu_peste_si_parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.