Tarta cu peste si verdeata

Printeaza

Tarta cu peste si verdeata din: faina, unt, apa, lapte, ceapa, file de peste, ulei, marar, patrunjel, cimbru, frunze de salvie, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_cu_peste_si_verdeata

  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 50 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 300 g file de peste (salau, cod, merluciu, hering)
  • 50 ml lei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 fire cimbru
  • 4-5 frunze de salvie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Din 250g făină, 100g unt, apă şi un vârf de cuţit sare frământaţi un aluat tare şi puneţi-l la frigider pentru 15 minute. Curăţaţi fileurile de peşte de eventualele oscioare rămase de la filetat, presăraţi-le cu sare şi piper, apoi treceţi fileurile prin făină şi prăjiţi-le în ulei încins până când se rumenesc puţin pe am­bele părţi. Scoateţi-le pe şerveţele absorbante şi păstraţi-le acoperite la cald.

Topiţi într-o tigaie 50g unt, adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tocată cât mai mărunt. După 2 minute adăugaţi 2 linguri cii făină, amestecaţi bine şi puneţi laptele, puţin câte puţin, amestecând încontinuu. Când sosul se îngroaşă, luaţi tigaia de pe foc şi puneţi verdeturile tocate mai mare.

Intindeţi aluatul într-o foaie de circa 5mm grosime, puneţi-o într-o formă de tartă şi adăugaţi sosul cu verdeţuri. Deasupra aranjaţi fileurile de peşte şi puneţi tarta, astfel pregătită la cuptor. Coaceţi-o la foc potrivit circa 40 de minute, sau până când se rumeneşte frumos.

Tarta cu peste si verdeata

Tarta_cu_peste_si_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.