Tarta cu peste (ton)

Printeaza

Tarta cu peste (ton) din: faina, unt, oua, praf de copt, ton, smantana, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Tarta cu peste (ton)

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • un ou
  • 4 linguri apă rece
  • o linguriţă sare
  • un plic praf de copt

Pentru umplutura:

  • o conservă mare ton
  • un dovlecel
  • 200 ml smântână de gătit
  • 3 ouă
  • 50 g caşcaval ras
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • un ou

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obţine o cocă potrivit de tare, care se lasă la rece până la prepararea umpluturii.

Se trece dovlecelul prin râzătoare, se pune într-o strecurătoare, se presară cu sare şi se lasă la scurs.

Tonul se scurge foarte bine. Ouăle se bat cu smântână şi caşcavalul, se adaugă tonul, pătrunjelul fin tocat şi dovlecelul bine presat. Se potriveşte de sare şi piper.

Aluatul se decupează conform formelor de copt şi se repartizează amestecul de ton. Se ung cu ou şi se lasă la cuptor 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.