Tarta cu peste (ton)
PrinteazaTarta cu peste (ton) din: faina, unt, oua, praf de copt, ton, smantana, cascaval, sare, piper.
- 300 g făină
- 200 g unt
- un ou
- 4 linguri apă rece
- o linguriţă sare
- un plic praf de copt
Pentru umplutura:
- o conservă mare ton
- un dovlecel
- 200 ml smântână de gătit
- 3 ouă
- 50 g caşcaval ras
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper
- un ou
Mod de preparare:
Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obţine o cocă potrivit de tare, care se lasă la rece până la prepararea umpluturii.
Se trece dovlecelul prin râzătoare, se pune într-o strecurătoare, se presară cu sare şi se lasă la scurs.
Tonul se scurge foarte bine. Ouăle se bat cu smântână şi caşcavalul, se adaugă tonul, pătrunjelul fin tocat şi dovlecelul bine presat. Se potriveşte de sare şi piper.
Aluatul se decupează conform formelor de copt şi se repartizează amestecul de ton. Se ung cu ou şi se lasă la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!