Tartă cu physalis
PrinteazaTartă cu physalis din: faina, unt, zahar tos, ciocolata alba, oua, iaurt, physalis, lamaie, praf de copt, sare, zahar vanilinat, scortisoara, esenta de lamaie si miez de nuca.
- 450 g făină
- 150 g unt
- 200 g zahăr tos
- 300 g ciocolată albă
- 3 ouă
- 250 ml iaurt
- 250 g physalis
- o lămâie
- un pliculeţ praf de copt
- sare
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- pudră de scorţişoară
- esenţă de lămâie
- 50 g miezuri de nucă
Preparare:
Intr-un castron se amestecă praful de copt cu un vârf de linguriţă de sare, făina şi o linguriţa de pudră de scorţişoară.
Intr-un vas separat se mixează untul cu zahărul tos şi zahărul vanilat până când devine ca o cremă.
Se adaugă ouăle, o linguriţă de esenţă de lămâie, sucul şi coaja de lămâie, iaurtul şi ciocolata albă topită şi răcită.
Se adaugă ingredientele uscate din castron, se mixează încă două minute la viteză maximă, se adaugă miezurile de nucă tăiate mărunt şi fructele de physalis întregi.
Se amestecă bine cu o lingură, se toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se introduce în cuptor şi se coace 40-45 de minute la foc mediu.
Se scoate din cuptor, se lasă cinci minute să se răcească şi se presară zahăr pudră. Tarta se poate servi atât caldă, cât şi rece, cu salată de fructe sau sos de vanilie.
Tartă cu physalis
Pofta buna!
Imi plac tartele. Dar nu stiu unde as putea gasi physalis. Sugestii?